Predlažemo

Akva park Draguljica
Akva park Draguljica

Akva park Draguljica, nalazi se u Jošaničkoj banji, odmah pored glavnog puta, kada se predje most kojim se ide na Kopanik, sa desne strane. Smešten odmah do samog rečnog korita reke Jošanice, kojim protiče bistra i hladna planinska voda, a odmah ispod termalnih izvora ove banje. ...

Meljanički bazen
Meljanički bazen

Meljanički bazen se nalazi na samo 15 kilometara od centra Kraljeva u netaknutoj prirodi. Bazen se nalazi pored korita reke a u sklopu se nalaze i restoran sa konačištem, apartmani i prateći sadršaji. Velika nadmorska visina obezbeđuje pored prelepog ambijenta i izuzetno čist vaz...

Aleksandar Wellness Centar
Aleksandar Wellness Centar

Wellness Centar Aleksandar, je jedinstvena oaza u srcu Šumadije u mestu Orašac, otvoren za posetioce 2009. godine. U luksuzno opremljenom ambijentu Wellness Centra, pravo uživanje su vodeni bar sa šankom u velikom bazenu koji ima dubinu 1,40 metara , kao i tobogani u dečijem. Po...

Newsletter

Bazen Sunčani breg

Iako je bazen opremljen za noćno kupanje, za sada radno vreme bazena je samo do 20h......

Bazen Sunčani breg

Bazen Sunčani breg

Komentara: 0 | Autor: ajmonegde |

Ajmo Negde
  • 4/

(4)

Oceni lokaciju

  • 3.20000000001/
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

(3.2)

Detaljan opis

Kompleks bazena "Sunčani breg" nalazi se u selu Ovsište, na pola puta između Topole i Kragujevca. U okviru kompleksa nalaze se 3 bazena Glavni bazen je poluolimpijski dimenzija 25m x 14m sa dubinom od 2 metra. Pored poluolimpijskog bazena u sklopu kompleksa nalaze se bazen za neplivace 13m x 6m sa dubinom od 1 metra i dečiji bazen dimenzija 13m x 6m sa dubinom od pola metra. Iako su bazeni opremljeni opremom za noćno kupanje na radno vreme bazena je do 20h. Baze

Bazen Sunčani breg

Bazen je postavljen na mestu sa koga imate pogled na Rudnik.....

Bazen Sunčani breg
i koji su napravljeni su samo deo ideje koju vlasnici pokušavaju da reailzuju. U planu je izgradnja sportskog centra sa dodatnim sadržajima, tereni za tenis, odbojku, košarku i druge sportove.

U okviru bazena izgrađen je kafić i restoran sa jednostavnom kuhinjom, garderobe sa WC-om i tuševima. Pos etocima bazena u cenu ulaznice uračunato je i korišćenje ležaljki i suncobrana. Za sigurnost kupača na bazenima zaduženi su dva spasioca. U planu je otvaranje besplatne škole za neplivače, kao i uvođenje novih autobuskih linija u popodnevnim časovima.

U blizini
Vinarija Aleksandrović14 kmCrkva Svetog Đorđa - Oplenac17 kmOplenac17 km
Bazen Baikal18 kmRestoran Tarpoš27 kmSpomenik Voždu Karađorđu - Viševac27 km
Vinarija Vrbica27 kmAleksandar Wellness 28 kmPećina Risovača28 km
Jezero Šumarice29 kmEtno selo Divljakovac29 kmJezero Bubanj30 km
Narodni muzej Aranđelovac32 kmBukovička banja32 kmAkva park Izvor32 km
Park Bukovičke Banje32 kmEko park Ilina Voda32 kmHotel Izvor32 km
Garaško jezero33 kmEtno selo Garaške breze33 kmMuzej 21. oktobar35 km
Narodni muzej Kragujevac35 kmPalanački kiseljak35 kmSelters banja36 km
Bukulja36 kmVidikovac Bukulja36 kmEtno selo Kuća Čolovića36 km
Vodopad Duboki potok37 kmMala i velika Ostrvica38 kmBrvnara za dvoje Glišović44 km
Hotel Euro gaj50 km  
Kako Do Tamo
Opšte informacije
Naziv Sunčani breg
Adresa Selo Ovsište
GPS Lokacija 44°11'40.10"N 20°43'4.73"E
Nadmorska visina 315 m
Parking Postoji ispred kompleksa i pored puta
Radno vreme 10-20h
Bazen izgradio Gorica Grujić
Godina otvaranja 2009
Sezona kupanja od polovine maja do polovine septembra
Tip bazena otvoreni
Širina 25m Poluolmpijski; 13m Neplivački; 13m Dečji
Dužina 14m Poluolmpijski; 16m Neplivački; 16m Dečji
Dubina 2m Poluolmpijski; 1m Neplivački; 0,5m Dečji
Svlačionice postoje
Najbliži lekar U Topoli
Najbliža česma U okviru kompleksa
Najbliži toalet U okviru kompleksa
Najbliži 92,93,94 U Topoli
Manifestacije

Oplenačka berba

Od davne 1958. godine, svakog oktobra u Topoli se održava privredno-turistička manifestacija Oplenačka berba. Uporedo, sa ovom manifestacijom, traje i Sabor narodnog stvaralaštva Srbije, a sve u čast vina i grožđa. Pokrovitelj manifestacije su Opština Topola, Savez amatera Srbije i Turistička organizacija Oplenac iz Topole. Oplenačku berbu, šumadinci, jednostvano zovu Vašar u Topoli. Održavanje vašara datira još od kneza Aleksandra Karađorđevića. Tih oktorbarskih dana, Topola postaje mesto na kojem se okuplja veliki broj ljudi. Organizatori su se postarali da vašarsku atmosferu upotpune i kulturnim dešavanjima: organizuju se izložbe, koncerti, nastupi kulturno umetničkih društava, predstavljaju se proizvodi domaće radinosti, suveniri i drugo. Oplenačka berba je svrstana među pet najznačajnijih i najposećenijih manifestacija u Srbiji.

Slikarska kolonija Lipovac

U selu Lipovac, između Topole i Aranđelovca, tradicionalno od 1972. godine, odžava se višednevna slikarska kolonija čiji su pokrovitelji Ministarstvo kulture Srbije i opština Topola, a organizatori Kulturni centar Topola i mesna zajednica Lipovac. U radu kolonije, koja se održava u seoskoj osnovnoj školi, učestvuje desetak umetnika, među kojima su slikari, vajari i grafičari. Svi umetnici, su za vreme kolonije smešteni u domovima meštana Lipovca.

Vidovdanski rok koncert

Na gradskom trgu u Topoli, od 2009. godine, održava se Vidovdanski rok koncert , koji pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta i opštine Topola, organizuje Kulturni centar Topola. Svake godine, predstavlja se nekoliko izvođača iz Topole i okoline, a organizatori se nadaju da će Vidovdanski rok koncert  prerasti u tradicionalnu manifestaciju za mlade, koja će u budućim godinama okupljati rok bendove iz čitave Šumadije.

Zanimljivosti

Radoje Domanović

Na samo stotinak metara od "Sunčanog brega", u samom centru sela, već godinama propada kuća u kojoj je rođen Radoje Domanović (1873 - 1908), poznati srpski pripovedač i satiričar. Unutrašnjost kuće koja je svojevremeno bila pretvorena u biblioteku, odavno je prazna, rafovi sa knjigama razvaljeni, a prozori porazbijani. Zidove kuća nagrizla je vlaga i, sudeći i po nekim drugim detaljima, samo je pitanje dana kada će se kuća urušiti.

Weather, 16 September
Belgrade Weather booked.net
+26

High: +26° Low: +15°

Humidity: 50%

Wind: NNW - 9 KPH

Kragujevac Weather
+26

High: +26° Low: +13°

Humidity: 49%

Wind: NNW - 9 KPH

Nis Weather
+26

High: +26° Low: +13°

Humidity: 45%

Wind: NNW - 11 KPH

Top 5 Lokacija
Glasanje

Restoran Potočar...

Krupajsko vrelo

Veliko vrelo - Li...

Bazen Sunčani br...

Obedska bara

Top 5: Bazeni
Glasanje

Sunčani breg

Aleksandar

Baikal

Meljanički bazen

Akva park Dragulj...

Obavestite prijatelja
Prijatelji sajta