Ajmonegde.com - Kuća - Stan - Saveti kojih se treba pridržavati

Predlažemo

foto
Hotel Mona - Zlatibor

Hotel Mona se nalazi u samom centru Zlatibora. Hotel Mona je izgrađen kao spoj tradicionalne i moderne arhitekture. U sastavu hotela nalaze se Lada bar, restorani Perun i Vila, kongresni centar i wellness centar. Smeštajne kapacitete hotela Mona, čini 120 soba ...

foto
4 lava -Sremski Karlovci

Česma četiri lava u Sremskim Karlovcima je podignuta davne 1799. godine, u čast završetka prvog karlovačkog vodovoda. Nalazi se u centru Sremskih Karlovaca na trgu posvećenom pesniku Branku Radičeviću. Česma četiri lava predstavlja deo kulturno-istorijske ...

foto
Perućačko jezero

Jezero Perućac je veštačko jezero, nastalo pregrađivanjem reke Drine betonskom branom, u cilju izgradnje HE „Bajina Bašta”. Jezero se nalazi na oko 15 km zapadno od naselja Bajina Bašta, u granicama Nacionalnog Parka Tara, na granici Srbije i Bosne i ...

Newsletter

Čuvanje nekretnine, 30.07.2010 07:08:00h

Jedan od najvećih problema prilikom odlaska na odmor je osiguranje kuće ili stana u kome živite, dok se nalazite na odmoru. Najjednostavnije i najbolje je da dok se nalazite na odmoru uselite u svoj stan osobu od poverenja. U tom slučaju rizik od bilo kakvog oštećenja ili krađe sveden je na minimum. Jedino što može da se desi je da Vam komšije prepričavaju kakva je žurka bila dok niste bili tu ali sve ima svoju cenu.

 

Čuvanje nekretnine II, 30.07.2010 07:09:00h

Ukoliko nemate osobu koja može da se useli kod Vas na 10-tak dana dok niste tu, drugo izlazno rešenje je da nekom ostavite ključeve u nadi da će dolaziti da obiđe Vašu kuću ili stan. Ta osoba mora da uradi nekoliko ključnih stvari koje će napraviti optičku varku potencijalnim lopovima koji "tipuju" na vašu nekretninu. Obavezno spuštanje ili dizanje roletni prilikom svake posete daje na znanje na prvi pogled da prostorije nisu prazne. Takođe povremeno paljenje i gašenje svetla je jako dobar znak da se nešto dešava u prostorijama. Najbolje je ostaviti upaljeno svetlo u hodniku da sija preko noći. Otvaranje prozora radi provetravanja je takođe znak da tu nekoga ima. Obavezno pražnjenje poštanskog sandučeta je stvar koja se podrazumeva. Zato kada nekome poveravate ključeve dajte mu do znanja šta od njega očekujete.

 

Osiguravajuća društva, 30.07.2010 07:10:00h

Ukoliko nemate nikoga od poverenja ko bi mogao da Vam pričuva i obilazi nekretninu, jedno od najboljih rešenja je osiguranje. U Srbiji posluje dosta osiguravajućih društava koji imaju ponudu za osiguranje stana ili kuće dok se nalazite na odmoru. U svakom slučaju možete birati od kojih vrsta moguće štete želite osigurati nekretninu. Najbolje je odabrati osiguravajuću kuću koja Vam besplatno osigurava nekretninu ukoliko kod iste kupite zdravstveno osiguranje ili osiguranje automobila.

 

Umanjite rizike, 30.07.2010 07:11:00h

Prilikom odlaska na put, najbolje je isključiti sve uređaje iz struje i zatvoriti glavni vodovodni ventil. Na taj način smanjujete rizik od požara i poplave na minimum. Ujedno ukoliko put traje duže, račun za struju će mirovati. Ne zaboravite da uređaji u stend - baj režimu troše električnu energiju. Takođe ne zaboravite da izvučete kabl od antene iz televizora kao i telefon iz utičnice jel ukoliko dođe do eletričnog pražnjenja, može se desiti da kablovi prenesu elektricitet do uređaja i tako ih oštete.

 

Hrana u frižideru, 30.07.2010 07:12:00h

Kada idete na put trudite se da ukoliko frižider ostavljate da radi bude što prazniji. Može se desiti da usled havarijskog ispada trafostanice ili dalekovoda, eventualnog nevremena i drugih uzroka, nemate struju 24 ili više sati a u letnjim mesecima  jaja, mleko i druge namirnice počeće da šire smrad po Vašem frižideru i razmnošavaju bakterije i plesni. Najmanje što želite da omirišete posle čistog vazduha punog kiseonika i mirisa jeste pokvarena hrana u frižideru, a siguran sam da je dezinfekcija frižidera na poslednjem mestu posle povratka sa puta punog utisaka.

 

Weather, 16 September
Belgrade Weather booked.net
+26

High: +26° Low: +15°

Humidity: 50%

Wind: NNW - 9 KPH

Kragujevac Weather
+26

High: +26° Low: +13°

Humidity: 49%

Wind: NNW - 9 KPH

Nis Weather
+26

High: +26° Low: +13°

Humidity: 45%

Wind: NNW - 11 KPH

Top 5 Lokacija
Glasanje

Restoran Potočar...

Veliko vrelo - Li...

Krupajsko vrelo

Etno selo Garašk...

Manastir Rakovica

Top 5 Ruta
Glasanje

Fruška gora

Bara Zasavica

Oplenac

Divčibare

Novi Sad

Obavestite prijatelja
Prijatelji sajta