Ajmonegde.com - Kuća - Stan - Saveti kojih se treba pridržavati

Predlažemo

foto
Tvrđava Stalać

Srednjevekovni grad Stalać nalazi se nedaleko od današnjeg Stalaća, na visokom brdu iznad sastava Južne i Zapadne Morave i severnoistočnih ogranaka Mojsinjskih planina. Grad se pominje u vreme kneza Lazara kada je pod njim bio panđur tj. podgrađe, a predpostavlja ...

foto
Kanjon Rosomače

Kanjon Rosomače ili Rosomački lonci je kanjon istoimene reke u istočnoj Srbiji na Staroj planini. Kanjon se nalazi u blizini sela Slavinja, na oko 30 km od Pirota. Kanjon Rosomače je izgradjen u slojevitim stenama, u kojima su usečena proširenja sa virovima ...

foto
Krupajsko vrelo

Krupajsko vrelo, je izvor Krupajske reke a nalazi se između sela Milanovac i Krupaja u podnožju planine Beljanice. Krupajsko vrelo spada u grupu kraških vrela. Temperatura vode na izvoru se kreće od 9-11°C. Prvobitno izgled vrela je promenjen izgradnjom betonske ...

Newsletter

Čuvanje nekretnine, 30.07.2010 07:08:00h

Jedan od najvećih problema prilikom odlaska na odmor je osiguranje kuće ili stana u kome živite, dok se nalazite na odmoru. Najjednostavnije i najbolje je da dok se nalazite na odmoru uselite u svoj stan osobu od poverenja. U tom slučaju rizik od bilo kakvog oštećenja ili krađe sveden je na minimum. Jedino što može da se desi je da Vam komšije prepričavaju kakva je žurka bila dok niste bili tu ali sve ima svoju cenu.

 

Čuvanje nekretnine II, 30.07.2010 07:09:00h

Ukoliko nemate osobu koja može da se useli kod Vas na 10-tak dana dok niste tu, drugo izlazno rešenje je da nekom ostavite ključeve u nadi da će dolaziti da obiđe Vašu kuću ili stan. Ta osoba mora da uradi nekoliko ključnih stvari koje će napraviti optičku varku potencijalnim lopovima koji "tipuju" na vašu nekretninu. Obavezno spuštanje ili dizanje roletni prilikom svake posete daje na znanje na prvi pogled da prostorije nisu prazne. Takođe povremeno paljenje i gašenje svetla je jako dobar znak da se nešto dešava u prostorijama. Najbolje je ostaviti upaljeno svetlo u hodniku da sija preko noći. Otvaranje prozora radi provetravanja je takođe znak da tu nekoga ima. Obavezno pražnjenje poštanskog sandučeta je stvar koja se podrazumeva. Zato kada nekome poveravate ključeve dajte mu do znanja šta od njega očekujete.

 

Osiguravajuća društva, 30.07.2010 07:10:00h

Ukoliko nemate nikoga od poverenja ko bi mogao da Vam pričuva i obilazi nekretninu, jedno od najboljih rešenja je osiguranje. U Srbiji posluje dosta osiguravajućih društava koji imaju ponudu za osiguranje stana ili kuće dok se nalazite na odmoru. U svakom slučaju možete birati od kojih vrsta moguće štete želite osigurati nekretninu. Najbolje je odabrati osiguravajuću kuću koja Vam besplatno osigurava nekretninu ukoliko kod iste kupite zdravstveno osiguranje ili osiguranje automobila.

 

Umanjite rizike, 30.07.2010 07:11:00h

Prilikom odlaska na put, najbolje je isključiti sve uređaje iz struje i zatvoriti glavni vodovodni ventil. Na taj način smanjujete rizik od požara i poplave na minimum. Ujedno ukoliko put traje duže, račun za struju će mirovati. Ne zaboravite da uređaji u stend - baj režimu troše električnu energiju. Takođe ne zaboravite da izvučete kabl od antene iz televizora kao i telefon iz utičnice jel ukoliko dođe do eletričnog pražnjenja, može se desiti da kablovi prenesu elektricitet do uređaja i tako ih oštete.

 

Hrana u frižideru, 30.07.2010 07:12:00h

Kada idete na put trudite se da ukoliko frižider ostavljate da radi bude što prazniji. Može se desiti da usled havarijskog ispada trafostanice ili dalekovoda, eventualnog nevremena i drugih uzroka, nemate struju 24 ili više sati a u letnjim mesecima  jaja, mleko i druge namirnice počeće da šire smrad po Vašem frižideru i razmnošavaju bakterije i plesni. Najmanje što želite da omirišete posle čistog vazduha punog kiseonika i mirisa jeste pokvarena hrana u frižideru, a siguran sam da je dezinfekcija frižidera na poslednjem mestu posle povratka sa puta punog utisaka.

 

Weather, 16 September
Belgrade Weather booked.net
+26

High: +26° Low: +15°

Humidity: 50%

Wind: NNW - 9 KPH

Kragujevac Weather
+26

High: +26° Low: +13°

Humidity: 49%

Wind: NNW - 9 KPH

Nis Weather
+26

High: +26° Low: +13°

Humidity: 45%

Wind: NNW - 11 KPH

Top 5 Lokacija
Glasanje

Restoran Potočar...

Veliko vrelo - Li...

Krupajsko vrelo

Etno selo Garašk...

Obedska bara

Top 5 Ruta
Glasanje

Fruška gora

Bara Zasavica

Oplenac

Novi Sad

Divčibare

Obavestite prijatelja
Prijatelji sajta