Ajmonegde.com - Kuća - Stan - Saveti kojih se treba pridržavati

Predlažemo

foto
Etno kuća Konak Jagodina

Etno kuća Konak, nalazi se na samom vrhu izletišta Potok u Jagodini, koje se nalazi na Karađorđevom brdu, iznad zoološkog vrta i akva parka. Restoran je počeo sa radom 01.12.2009. godine. Kompletan objekat je urađen u etno stilu, a u ponudi je stara tradicionalna ...

foto
Crkva Svetog Nikole - Kuršumlija

Manastir posvećen Svetom Nikoli se nalazi na uzvišenju iznad ušća reke Banjske u Toplicu. Sa ovog uzvišenja se pruža pogled na staru varoš Kuršumlije sa jedne strane i reku Toplicu sa druge strane. Manastir Svetog Nikole je građen u tri faze, a najstariji ...

foto
Manastir Studenica

Manastir Studenica predstavlja jedan od najvećih i najbogatijih manastira Srpske Pravoslavne crkve. Osnovao ga je Stefan Nemanja 1190. godine, a nalazi se na 12 kilometara od Ušća, odnosno na 39km od Kraljeva. U okviru manastira nalaze se dve crkve, Bogorodičina ...

Newsletter

Čuvanje nekretnine, 30.07.2010 07:08:00h

Jedan od najvećih problema prilikom odlaska na odmor je osiguranje kuće ili stana u kome živite, dok se nalazite na odmoru. Najjednostavnije i najbolje je da dok se nalazite na odmoru uselite u svoj stan osobu od poverenja. U tom slučaju rizik od bilo kakvog oštećenja ili krađe sveden je na minimum. Jedino što može da se desi je da Vam komšije prepričavaju kakva je žurka bila dok niste bili tu ali sve ima svoju cenu.

 

Čuvanje nekretnine II, 30.07.2010 07:09:00h

Ukoliko nemate osobu koja može da se useli kod Vas na 10-tak dana dok niste tu, drugo izlazno rešenje je da nekom ostavite ključeve u nadi da će dolaziti da obiđe Vašu kuću ili stan. Ta osoba mora da uradi nekoliko ključnih stvari koje će napraviti optičku varku potencijalnim lopovima koji "tipuju" na vašu nekretninu. Obavezno spuštanje ili dizanje roletni prilikom svake posete daje na znanje na prvi pogled da prostorije nisu prazne. Takođe povremeno paljenje i gašenje svetla je jako dobar znak da se nešto dešava u prostorijama. Najbolje je ostaviti upaljeno svetlo u hodniku da sija preko noći. Otvaranje prozora radi provetravanja je takođe znak da tu nekoga ima. Obavezno pražnjenje poštanskog sandučeta je stvar koja se podrazumeva. Zato kada nekome poveravate ključeve dajte mu do znanja šta od njega očekujete.

 

Osiguravajuća društva, 30.07.2010 07:10:00h

Ukoliko nemate nikoga od poverenja ko bi mogao da Vam pričuva i obilazi nekretninu, jedno od najboljih rešenja je osiguranje. U Srbiji posluje dosta osiguravajućih društava koji imaju ponudu za osiguranje stana ili kuće dok se nalazite na odmoru. U svakom slučaju možete birati od kojih vrsta moguće štete želite osigurati nekretninu. Najbolje je odabrati osiguravajuću kuću koja Vam besplatno osigurava nekretninu ukoliko kod iste kupite zdravstveno osiguranje ili osiguranje automobila.

 

Umanjite rizike, 30.07.2010 07:11:00h

Prilikom odlaska na put, najbolje je isključiti sve uređaje iz struje i zatvoriti glavni vodovodni ventil. Na taj način smanjujete rizik od požara i poplave na minimum. Ujedno ukoliko put traje duže, račun za struju će mirovati. Ne zaboravite da uređaji u stend - baj režimu troše električnu energiju. Takođe ne zaboravite da izvučete kabl od antene iz televizora kao i telefon iz utičnice jel ukoliko dođe do eletričnog pražnjenja, može se desiti da kablovi prenesu elektricitet do uređaja i tako ih oštete.

 

Hrana u frižideru, 30.07.2010 07:12:00h

Kada idete na put trudite se da ukoliko frižider ostavljate da radi bude što prazniji. Može se desiti da usled havarijskog ispada trafostanice ili dalekovoda, eventualnog nevremena i drugih uzroka, nemate struju 24 ili više sati a u letnjim mesecima  jaja, mleko i druge namirnice počeće da šire smrad po Vašem frižideru i razmnošavaju bakterije i plesni. Najmanje što želite da omirišete posle čistog vazduha punog kiseonika i mirisa jeste pokvarena hrana u frižideru, a siguran sam da je dezinfekcija frižidera na poslednjem mestu posle povratka sa puta punog utisaka.

 

Weather, 16 September
Belgrade Weather booked.net
+26

High: +26° Low: +15°

Humidity: 50%

Wind: NNW - 9 KPH

Kragujevac Weather
+26

High: +26° Low: +13°

Humidity: 49%

Wind: NNW - 9 KPH

Nis Weather
+26

High: +26° Low: +13°

Humidity: 45%

Wind: NNW - 11 KPH

Top 5 Lokacija
Glasanje

Restoran Potočar...

Veliko vrelo - Li...

Krupajsko vrelo

Etno selo Garašk...

Obedska bara

Top 5 Ruta
Glasanje

Fruška gora

Bara Zasavica

Novi Sad

Oplenac

Divčibare

Obavestite prijatelja
Prijatelji sajta