Ajmonegde.com - Kuća - Stan - Saveti kojih se treba pridržavati

Predlažemo

foto
Manastir Sisojevac

Manastir Sisojevac se nalazi u Eparhiji Braničevskoj, pokraj reke Crnice, odnosno u blizini njenog izvora u selu Sisevcu kod Ćuprije. Pretpostavlja se da je podignut negde oko 1370-1380. godine, a po prvi put u spisima se pominje 1398. godine, kada ga u jednoj ...

foto
Akva park Draguljica

Akva park Draguljica, nalazi se u Jošaničkoj banji, odmah pored glavnog puta, kada se predje most kojim se ide na Kopanik, sa desne strane. Smešten odmah do samog rečnog korita reke Jošanice, kojim protiče bistra i hladna planinska voda, a odmah ispod termalnih ...

foto
Bogutovačka banja

Bogutovačka banja pripada regionu Zapadnog Pomoravlja (dolina donjeg Ibra i Kopaonik), koji je najveći banjski region Srbije. Nalazi se ispod samog vrha planine Troglav (visine 1.209 metara), na nadmorskoj visini od 350 metara. Zbog velike nadmorske visine, ...

Newsletter

Čuvanje nekretnine, 30.07.2010 07:08:00h

Jedan od najvećih problema prilikom odlaska na odmor je osiguranje kuće ili stana u kome živite, dok se nalazite na odmoru. Najjednostavnije i najbolje je da dok se nalazite na odmoru uselite u svoj stan osobu od poverenja. U tom slučaju rizik od bilo kakvog oštećenja ili krađe sveden je na minimum. Jedino što može da se desi je da Vam komšije prepričavaju kakva je žurka bila dok niste bili tu ali sve ima svoju cenu.

 

Čuvanje nekretnine II, 30.07.2010 07:09:00h

Ukoliko nemate osobu koja može da se useli kod Vas na 10-tak dana dok niste tu, drugo izlazno rešenje je da nekom ostavite ključeve u nadi da će dolaziti da obiđe Vašu kuću ili stan. Ta osoba mora da uradi nekoliko ključnih stvari koje će napraviti optičku varku potencijalnim lopovima koji "tipuju" na vašu nekretninu. Obavezno spuštanje ili dizanje roletni prilikom svake posete daje na znanje na prvi pogled da prostorije nisu prazne. Takođe povremeno paljenje i gašenje svetla je jako dobar znak da se nešto dešava u prostorijama. Najbolje je ostaviti upaljeno svetlo u hodniku da sija preko noći. Otvaranje prozora radi provetravanja je takođe znak da tu nekoga ima. Obavezno pražnjenje poštanskog sandučeta je stvar koja se podrazumeva. Zato kada nekome poveravate ključeve dajte mu do znanja šta od njega očekujete.

 

Osiguravajuća društva, 30.07.2010 07:10:00h

Ukoliko nemate nikoga od poverenja ko bi mogao da Vam pričuva i obilazi nekretninu, jedno od najboljih rešenja je osiguranje. U Srbiji posluje dosta osiguravajućih društava koji imaju ponudu za osiguranje stana ili kuće dok se nalazite na odmoru. U svakom slučaju možete birati od kojih vrsta moguće štete želite osigurati nekretninu. Najbolje je odabrati osiguravajuću kuću koja Vam besplatno osigurava nekretninu ukoliko kod iste kupite zdravstveno osiguranje ili osiguranje automobila.

 

Umanjite rizike, 30.07.2010 07:11:00h

Prilikom odlaska na put, najbolje je isključiti sve uređaje iz struje i zatvoriti glavni vodovodni ventil. Na taj način smanjujete rizik od požara i poplave na minimum. Ujedno ukoliko put traje duže, račun za struju će mirovati. Ne zaboravite da uređaji u stend - baj režimu troše električnu energiju. Takođe ne zaboravite da izvučete kabl od antene iz televizora kao i telefon iz utičnice jel ukoliko dođe do eletričnog pražnjenja, može se desiti da kablovi prenesu elektricitet do uređaja i tako ih oštete.

 

Hrana u frižideru, 30.07.2010 07:12:00h

Kada idete na put trudite se da ukoliko frižider ostavljate da radi bude što prazniji. Može se desiti da usled havarijskog ispada trafostanice ili dalekovoda, eventualnog nevremena i drugih uzroka, nemate struju 24 ili više sati a u letnjim mesecima  jaja, mleko i druge namirnice počeće da šire smrad po Vašem frižideru i razmnošavaju bakterije i plesni. Najmanje što želite da omirišete posle čistog vazduha punog kiseonika i mirisa jeste pokvarena hrana u frižideru, a siguran sam da je dezinfekcija frižidera na poslednjem mestu posle povratka sa puta punog utisaka.

 

Weather, 16 September
Belgrade Weather booked.net
+26

High: +26° Low: +15°

Humidity: 50%

Wind: NNW - 9 KPH

Kragujevac Weather
+26

High: +26° Low: +13°

Humidity: 49%

Wind: NNW - 9 KPH

Nis Weather
+26

High: +26° Low: +13°

Humidity: 45%

Wind: NNW - 11 KPH

Top 5 Lokacija
Glasanje

Restoran Potočar...

Krupajsko vrelo

Veliko vrelo - Li...

Etno selo Garašk...

Obedska bara

Top 5 Ruta
Glasanje

Fruška gora

Bara Zasavica

Novi Sad

Divčibare

Oplenac

Obavestite prijatelja
Prijatelji sajta